Naar informatie over Oranzovy dum en de woningen Informatie over de omgeving en Tsjechie Arrangementen Naar de beschikbaarheid van de woningen Reserveren van een woning Informatie hoe u in contact kunt komen Naar ons gastenboek Links naar bevriende sites

De directe omgeving van ChvalecInfo over de winter en wintersport

Algemene info over Tsjechie

Activiteiten in de omgeving


Van oudsher zijn in het Reuzengebergte (Krkonoše), Adelaarsgebergte en natuurgebied Broumovsko vele wandel- en fietsroutes bewegwijzerd.

Een bijzonder gebied om te wandelen, fietsen en abseilen zijn de beroemde rotssteden van Adršpach en Teplice Skaly. U bent in ongeveer 10 minuten in Adršpach.

De Sněžka, de sneeuwwitte berg, is met 1602 m de hoogste berg van Tsjechië. De rit met de kabelbaan is een belevenis (duur circa 25 min.) U bent binnen een ½ uur bij de Sněžka.

In directe omgeving van Oranžovýdům bevinden zich 8 skigebieden waarvan 2 binnen 5 minuten afstand.

De grootste dierentuin van Midden-Europa ligt in Dvůr Kralové en is in een ½ uur te bereiken.

In Mladé Buky, op 20 minuten afstand, ligt een 18-holes golfbaan. Hier worden regelmatig grote toernooien gespeeld.

De heuvels en bossen zijn uitermate geschikt voor Nordic Walking.

Zowel bij Trutnov als bij Náchod vindt u recreatiemeren. In het meer Dolce bij Trutnov wordt voornamelijk gezwommen en gevist. Hier is ook een grote glijbaan aanwezig. Het meer Rozkoš bij Náchod is groter. Hier wordt ook gevaren.

In Trutnov vindt u verder zowel een overdekt als een groot openlucht zwembad, bowlingbanen, indoor kartingbaan, fitnesscentra en squashbaan.

Maar misschien vindt u het leuker om paard te rijden, te kanoën / raften of gaat u liever (vlieg)vissen. Of de omgeving eens vanuit de lucht te bekijken, hangend onder een paraglider of vanuit een vliegtuig.
© Klaverik Design


Trutnov


Teplice Skaly


Dierentuin Dvur Kralove


Top Snezka


Snezka


Stuwdam bij Dvur Kralove


Klooster Broumov


Spectaculaire bobbaan voor zomer en winter


Prachtige natuur op de Cerna Hora


 Cerna Hora


Historische hospitaal Kuks


Rotssteden