Steden en Kastelen

Tsjechië kent een zeer rijke geschiedenis. Dit is terug te vinden in de vele historische steden, burchten en kastelen. In de directe omgeving vindt u onder andere:

Náchod: Mooi historisch centrum. Vanaf het centrale plein kunt u via trappen naar het kasteel Nachod lopen. Klik hier voor uitgebreidere informatie (in Engels).
Kasteel Náchod: Kasteel uit de 13e eeuw met een prachtig rijk interieur. Klik hier voor uitgebreidere informatie (in Engels).
Kuks: Voormalig kuuroord uit de 17e eeuw. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Broumov: In deze stad uit de 13e eeuw vindt u naast een historische binnenstad het beroemde Benedictijnenklooster.
Klooster van Broumov: Mooi bewaard gebleven Benedictijnenklooster uit de 14e eeuw met o.a. prachtige plafondschilderingen en een schitterende bibliotheek. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Nové Město nad Metují: Mooie stad gebouwd op de rotsen boven de rivier de Metuji. Aan het plein vindt u tevens een kasteel. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Kasteel Nové Město nad Metují: Kasteel met een bijzonder mooi interieur. Een bezoek meer dan waard. Tevens opvallend zijn de beelden voor en in de tuin van het kasteel en de grote houten brug die naar de tuin leidt. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Ratiborice: Zomerverblijf van de eigenaren van kasteel Náchod. Dit kasteel ligt in een prachtig park.
Trutnov Klik voor meer informatie op de link.
Hradec Králové: Grote stad, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Trutnov. De grote bakstenen kathedraal en de witte toren domineren een zijde van het oude centrale plein. Verder kent het ook een modern nieuw centrum, een groot stadspark en een bijzondere waterkrachtcentrale gebouwd in Jugendstil. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Dvůr Králové: Historische plaats waar u ook de beroemde en grootste dierentuin van Midden Europa vindt.
Jaroměř: Mooie stad met diverse bezienswaardigheden. Op het station is een permanente tentoonstelling van oude locomotieven en treinstellen te bewonderen. Men mag nog steeds op of in de oude komen. Klik hier voor uitgebreidere informatie.
Verder vindt u hier het beroemde fort Josefov. In een gedeelte van dit fort worden rondleidingen verzorgd waarmee u middels eigen kaarsverlichting diep in het ford komt.
Janské Lázně: Historisch kuuroord. Tegenwoordig een bekende wintersportplaats. Zomer's en in de winter met de kabelbaan naar de top van Černá Hora. Vanaf daar terug wandelen, fietsen of skiën.
Vrchlabi: Centrum van het Reuzengebergte met een kasteel en tuin midden in de stad.

Copyrights Klaverik Design